Afbeelding
Foto: Karin van Leeuwen

Steun van eigen SP voor Klamer

Politiek

HILVERSUM - Van je vrienden moet je 't hebben. Wethouder Arjo Klamer kan rekenen op de steun van zijn eigen SP. De bestuurder ligt zwaar onder vuur omdat hij weinig zelfkritiek zou hebben. Tevens vinden verschillende partijen in de raad dat zij nooit goed antwoord krijgen.

Onbevredigende antwoorden over de situatie bij Versa Welzijn zijn nu de aanleiding dat Klamer onder de loep ligt. Woensdagavond ging het fout voor hem tijdens de commissie Samenleving toen de bestuurlijke malaise bij de welzijnsorganisatie op de agenda stond. Over meer onderwerpen is onvrede, zoals de Tomin Groep, het Sociaal Plein en de Hilversumpas.

Insinuerend
De SP reageert nu met een persbericht waarin de fractie zegt trots te zijn op haar wethouder. "Zijn critici suggereren dat onze wethouder zijn zaken niet op orde heeft. Dat beeld is niet correct", is het duidelijke statement. De partij vindt dat de criticasters geen fundament hebben voor hun bevindingen. "Op basis van weinig concrete en insinuerende kritiek vanuit de gemeenteraad is een beeld van onze wethouder neergezet dat hem en de SP onrecht doet", geeft de fractie aan.

Uit de krant