Klamers stadspas is 'soort loyaliteitspas' meent GroenLinks.
Klamers stadspas is 'soort loyaliteitspas' meent GroenLinks. Foto: Bastiaan Miché

'Klamer, stop met deze stadspas'

Politiek

HILVERSUM – Goed idee, slechte uitvoering. GroenLinks is groot voorstander van de Hilversumpas waarmee minima makkelijker toegang krijgen tot voorzieningen. De 'maar' die om de hoek komt kijken, zit hem wat de fractie betreft in de invoering van de stadspas. Dat is voor GroenLinks de reden om verantwoordelijk wethouder Arjo Klamer op te roepen om deze poging te staken.

"Wij zijn van mening dat beeld en uitvoering van minimaregelingen een kerntaak is van de gemeente. Een stadspas is in onze ogen altijd primair een middel geweest om deze regelingen breder en makkelijker toegankelijk te maken met als belangrijkste doel dat meer inwoners mee kunnen doen binnen onze samenleving", vindt GroenLinks-raadslid Marleen Remmers.

Loyaliteitspas
De pas zoals Klamer hem voorstelt schiet dit doel voorbij, meent de politica. "De pas die nu wordt ingevoerd is een soort loyaliteitspas, waarbij ondernemers klanten binden door hen voordeel te bieden naarmate er meer gekocht wordt. Dit kunnen wij niet ondersteunen. Het doel kan nooit zijn om inwoners van Hilversum met een laag inkomen meer te laten kopen. Daar hebben zij de financiële middelen gewoon niet voor", is haar argument.

Budget
Het idee van een stadspas blijft een goed idee. GroenLinks stelt voor dat het nieuwe college van burgemeester en wethouders zich daar in 2018 mee bezig gaat houden. Het beschikbare bedrag van 300.000 euro kan daarvoor beschikbaar blijven.

Laagdrempelig
Het credo is opnieuw beginnen en werk maken van een laagdrempelige voorziening voor minima. "Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald", aldus de partij.

Uit de krant