Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

ChristenUnie en CDA willen opheldering van college

Politiek

HILVERSUM – Dat de kerkdienst van De Schuilhof moest wijken voor de Wielerronde van Hilversum zit de christelijke partijen niet lekker. ChristenUnie Hilversum en CDA Hilversum hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders om deze situatie in de toekomst voor te zijn.

Zondag 21 mei bleven de deuren aan de Dalweg 8a gesloten. Het kerkgenootschap had besloten de dienst niet door te laten gaan. Het nieuwe parcours van de Hilversumse wielerronde ging voor de kerkdeur langs. Dat was alleen niet bekend bij De Schuilhof totdat op vrijdag 12 mei een flyer van de ronde in de brievenbus viel bij een van de kerkleden.

Verkeersregelaars
Acht dagen voordat het sportevenement plaatsvond, zijn mensen van De Schuilhof in contact gekomen met Gooise Wielerclub de Adelaar en de gemeente. Zij boden aan om extra verkeersregelaars in te zetten, maar daar zag het kerkgenootshap vanaf omdat zij dit niet veilig vonden voor hun bezoekers. En was het ook niet de bedoeling om de wielerclub en de wielrenners in de weg te zitten.

Excuses
Wat de CU en het CDA betreft, is er vooraf veel misgegaan in de communicatie. Zij willen donderdag tijdens de commissie dan ook onder meer horen hoe dat proces voorafgaand aan de wielerronde is gegaan, hoe de gemeente denkt dat het beter moet en of er ook excuses zijn aangeboden namens Hilversum aan de Schuilhof.

Uit de krant