Kerkstraat vanaf de Groest 2015
Kerkstraat vanaf de Groest 2015 Foto: Bastiaan Miché

Hilversum niet in top vijf beste binnensteden

Politiek

HILVERSUM - Hilversum er niet in geslaagd om door te dringen tot de top vijf in de verkiezing Beste Binnenstad van Nederland. Pijnpunten zijn de slechte mobiliteit en bereikbaarheid. Ook op het gebied van marketing zijn de effecten van de promotie van Hilversum als mediastad/'verhalenfabriek' nog onvoldoende meetbaar.

Dat heeft de vakjury van de verkiezing - achttien professionals uit het bedrijfsleven, onderwijs en cultuur - aan centrumwethouder Floris Voorink laten weten. In april liet de VVD'er vol trots weten dat de mediastad voor de eerste keer de top tien had bereikt in de categorie 'grote binnensteden'. Daar blijft het dus echter bij. De steden die wel bij de beste vijf horen, zijn Arnhem, Breda, Den Haag, Enschede en Nijmegen.

Desondanks ziet Voorink de nominatie 'als een bevestiging dat Hilversum op de goede weg is'. De jury was namelijk wel enthousiast over de forse investeringen rond het Hilvertshof. "De straten rondom het Hilvertshof hebben weer sfeer en uitstraling gekregen. Bovendien beschikt Hilversum volgens de jury over een goede en daadkrachtige detailhandelsvisie en heeft de stad op het gebied van digitalisering/smart city grote stappen gemaakt."


Uit de krant