Arjo Klamer.
Arjo Klamer. Foto: Eduard Metz

Drie oppositiepartijen: Welke wethouder doet wat na Klamer-discussie?

Politiek

HILVERSUM - De kwestie Arjo Klamer blijft de gemoederen binnen de Hilversumse politiek bezighouden. Drie oppositiepartijen willen nu duidelijkheid van het college van burgemeester en wethouders (B&W) over wie welke taken van de volgens velen falende wethouder heeft overgenomen.   

Begin deze maand dienden Hart voor Hilversum en Leefbaar Hilversum een motie van wantrouwen in tegen de SP-wethouder. De maat is vol, stelden zij destijds. Nagenoeg de complete oppositie steunde de motie. De coalitie ging echter akkoord met een tegenvoorstel dat wethouder Wimar Jaeger namens B&W presenteerde. 

De motie haalde het dus niet. De overige wethouders gaan Klamer helpen op een aantal dossiers. Jaeger omschreef dit als 'bestuurlijke intensivering'. De oppositie constateerde dat Klamer nu 'onder curatele staat. 

Aan de lat

Sindsdien is het echter stil, terwijl er toch belangrijke onderwerpen zijn waar snelle resultaten nodig zijn (Tomingroep, welzijwerk). "Daarnaast bespreken we in de commissie van woensdag 28 juni de Kadernota", schrijven Karin Walters (Hart voor Hilversum), Jan Kastje (GroenLinks) en Jan de Wit (ChristenUnie). "Als raadsleden hebben wij behoefte aan duidelijkheid: Welk collegelid staat 'aan de lat' voor welk onderwerp en kunnen wij aanspreken?"

Zij verzoeken B&W nog voor woensdag antwoord te geven op de vragen welke portefeuilles van bestuurder wisselen én naar wie binnen het college. Ook ontvangen zij graag nog een document over de 'bestuurlijke 'intensivering'.

Uit de krant