Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Vragen over nevenfuncties Klamer

Politiek

HILVERSUM - De nevenfuncties van wethouder Arjo Klamer (SP) leiden opnieuw tot vragen bij Hart voor Hilversum (HvH) en Leefbaar Hilversum (LH). Belangrijkste vraag blijft waarom de bestuurder niet - zoals dat moet - een en ander heeft gemeld.

HvH en LH dienden begin juni een motie van wantrouwen in tegen Klamer, omdat hij er volgens hen een potje van zou hebben gemaakt. Bovendien had hij verschillende nevenfuncties niet aan de gemeenteraad gemeld, aldus beide fracties. "Verder is de vraag gerechtvaardigd of de wethouder met al deze, minstens twaalf, nevenfuncties voldoende tijd heeft besteed aan zijn wethouderschap."

De twee partijen willen onder meer antwoord op de vraag waarom Klamer niet al zijn nevenfuncties heeft gemeld. Raadslid Karin Walters van HvH kondigde eerder al aan een integriteitsmelding te doen bij burgemeester Pieter Broertjes over deze kwestie, maar wacht daar nog even mee in afwachting van de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders of de nevenfuncties. 

Uit de krant