Panden van Elvestia.
Panden van Elvestia. Foto: Bastiaan Miché

Nieuw bestemmingsplan Plassengebied wekt woede op

Politiek

LOOSDRECHT - Veel eigenaren van recreatieappartementen rond de Loosdrechtse Plassen zijn naar de Raad van State gestapt uit woede over een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied. De gemeente Wijdemeren had hun lekker gemaakt met het recht op permanente bewoning. Maar daar kwam de gemeente op terug.

Aanvankelijk zag het gemeentebestuur de permanente bewoning van de appartementen wel zitten. De omzetting naar permanente bewoning kon ook de gemeentekas spekken, want dan heeft een woning meer waarde. Een deel daarvan zouden de eigenaren dan moeten afdragen aan de gemeente.

Maar na een milieuonderzoek constateerde de gemeenteraad dat de leefbaarheid in de recreatieappartementen in de knel kwam door teveel bedrijvigheid in de omgeving. Voor woningen die permanent bewoond mogen worden, geldt een strengere bescherming tegen overlast dan voor recreatiewoningen. De omzetting naar permanente bewoning werd daarom geschrapt.

En dat wekte dus de woede van de eigenaren van onder andere appartementen in Meentzicht in Breukeleveen, jachthaven De Uitkijk en De Holm in Loosdrecht.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant