Afbeelding
Foto: gemeente Hilversum

Hans Haselager verlaat de politiek

Politiek

HILVERSUM - De nestor van de Hilversumse gemeenteraad keert niet meer terug. De naam van Hans Haselager ontbreekt op 21 maart 2018 op de kieslijst van de Partij van de Arbeid Hilversum.

Haselager, die al ruim twee decennia lid is van de gemeenteraad, stelt zich niet meer verkiesbaar. Dat blijkt uit de concept-kieslijst. Donderdag 23 november staat de algemene ledenvergadering van de PvdA op het menu in de Theaterzaal van Bibliotheek Hilversum. Daar wordt onder meer de kieslijst vastgesteld.

Vernieuwend
De PvdA spreekt dan ook over een vernieuwende lijst. De eerste twee plekken, eerder had ook Nelleke Degenhart aangegeven te gaan stoppen na de verkiezingen, worden ingenomen door twee nieuwkomers. Joop Lahaise is de beoogd lijsttrekker. Jacqueline Kalk volgt hem direct op.

Sporen
"Beiden zijn al lang actief in de PvdA en beiden hebben hun sporen in de politiek verdiend", aldus het bestuur van de partij. "Met deze twee verzekert de PvdA zich van een sterke, inhoudelijke stem in de gemeenteraad en een groot samenbindend vermogen binnen de fractie en binnen onze afdeling."

Compleet
Bekende namen staan op plaats drie en vier. Huidig raadslid Saami Akrouh en fractiemedewerker Durk Heidbuurt nemen deze posities in. Henriette Bijl, Bram Eindhoven en fractiemedewerker Emil Falan maken de conceptlijst met geselecteerde kandidaten compleet.

Uit de krant