Hilversum Hurricanes zijn zeker van deelname aan play-offs

Sport

HILVERSUM - Voor het eerst in tien jaar strijden de Hilversum Hurricanes weer in de eredivisie om de landstitel. De American footballers plaatsten zich gisteren voor de play-offs door de Amsterdam Panthers nipt te verslaan.

In de absolute slotfase van de wedstrijd sleepten de Hilversummers de overwinning nog uit het vuur op 't Jagerspaadje. Bij een 15-22 tussenstand en met nog amper tijd op de klok wist quarterback Maurice Tielen de endzone te bereiken. Met een point after touchdown zou de 22-22-stand een verlenging beteken, maar de Hilversummers besloten voor twee punten te gaan. Die gok pakte goed uit.

Slordig
Hilversum had de Panthers na rust laten terugkomen in de partij. Door slordigheden, een interception en een fumble, keek de thuisploeg tegen een 12-20 achterstand aan. De Amsterdammers moesten met minimaal vijf punten voorsprong winnen om zelf de play-offs te bereiken. Op het nippertje wisten de Hilversummers daar een stokje voor te steken.

Ambitieus
Vooraf had de Hilversumse ploeg zich al ten doel gesteld om door te dringen tot het toetje van de eredivisie. Dat moest mogelijk zijn, al leek dit wel wat ambitieus na het desastreus verlopen vorige seizoen. In 2014 wisten de Hurricanes namelijk geen een wedstrijd te winnen op het hoogste niveau in Nederland.