Elf professionele koersen  op woensdag 24 mei.
Elf professionele koersen op woensdag 24 mei. Foto: Bastiaan Miché

Naast koersen ook Anky van Grunsven bij Grasbaanspektakel

Sport

HILVERSUM - Drafbaan Hilversum is eind oktober alweer twintig jaar verleden tijd. De paardensport is daarmee niet voorgoed uit de gemeente verdwenen, want sinds 2008 is daar jaarlijks het Grasbaanspektakel. De volgende editie is al over dertien dagen en dit keer is Anky van Grunsven te gast bij dit evenement.

Woensdag 24 mei is het weiland van boer Jansen aan de Melkmeent 9 opnieuw de locatie waar het Hilversumse paardensportevenement plaatsvindt. Volgens de Stichting Grasbaan Hilversum is deze jaarlijkse terugkerende activiteit leuker dan ooit.

Prijzenpot
"Naast de renpaarden en pikeurs, die voor het oog van meer dan 3.000 toeschouwers om de prijzenpot van Hilversum zullen gaan strijden, komt ook Anky van Grunsven naar de grasbaan", zo laat de organisatie weten.

Professioneel
In totaal worden tijdens het Grasbaanspektakel in de Hilversumse Meent elf draverijen gereden, waaronder een duokoers en een monté-koers. Deze professionele koersen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR).

Westernridingshow
Tussen de koersen door verzorgt de drievoudig Olympisch kampioene het hoogtepunt van het evenement. De 49-jarige Van Grunsven geeft een zogeheten westernridingshow, die een half uur duurt.

Alpe D'Huzes
De opbrengst van het evenement, dat mede tot stand is gekomen met een financiële bijdrage van Stadsfonds Hilversum, komt ten goede aan Alpe D'HuZes. Het spektakel begint om 15.30 uur. De entree bedraagt 8 euro. Parkeren en het programmablad zijn gratis. Nadere gegevens zijn te vinden op www.grasbaanhilversum.nl.

Uit de krant