Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Deelnemers zwemvierdaagse krijgen gezonde traktatie

Sport

HILVERSUM - Onder de noemer 'bij zo'n sportieve prestatie hoort een gezonde traktatie' krijgen de bijna 200 sportievelingen, die donderdagavond de jaarlijkse zwemvierdaagse in De Lieberg voltooien, naast een medaille ook een appel en peer. De organiserende zwemvereniging HZC De Robben wil hiermee het goede voorbeeld geven en ouders verzoeken niet altijd snoep uit te delen.

Kinderen tot 12 jaar (en eventueel hun ouders) zwemmen vier avonden 250 meter, wie ouder is legt vier maal de dubbele afstand af. Het jaarlijkse evenement telt opnieuw zo'n 200 deelnemers. Meer lijkt er gewoon niet in te zitten", vertelt organisatiewoordvoerder John van der Kolk. "Het aantal voorinschrijvingen, waarbij deelnemers korting krijgen, was nog heel behoorlijk. Maar het aantal dat zich op het laatste moment aanmeldde, viel wat tegen."

Mogelijke oorzaken daarvan zijn de ramadan en natuurlijk het mooie weer, waardoor velen liever buiten het water in duiken. Desondanks is de sfeer er niet minder om. Vooral mooi om te zien is hoe de enthousiaste kinderen kun ouders het waters in slepen.

Uit de krant