Afbeelding
Archieffoto: Jan van Dalen BOEi

'Gemotiveerd' afwijken van de parkeernorm bij Clemenskerk

Buurt / wijk

HILVERSUM - Als Flight Deck 53 zich mag gaan vestigen in de Clemenskerk dan mag er 'gemotiveerd' worden afgeweken van de huidig geldende parkeernorm. Dat antwoord geeft wethouder Floris Voorink op vragen van GroenLinks en Hart voor Hilversum over de invulling van het al jaren leegstaande gebouw.

GroenLinks gaf aan signalen te hebben opgevangen dat er in dit geval afgeweken gaat worden van de parkeerverordening. Die schrijft nu 7,5 parkeerplaats per 100 vierkante meter bruto-oppervlak voor. Voorink geeft aan dat de kerncijfers in de Nota Parkeernormen uit 2005 zijn. In die tijd was de overdekte speeltuin, zoals een MonkeyTown of Ballorig, nog onbekend.

Nieuwe normen
Een indoortrampolinepark is volgens de VVD'er helemaal een nieuw fenomeen. Inmiddels zijn er nieuwe parkeercijfers opgesteld. Er is ook meer zicht op de parkeerbehoefte rondom overdekte speeltuinen. In de Parkeernota 2017 worden deze nieuwe normen voorgelegd aan de gemeenteraad.

Speeltuin
"Gelet op de nieuw vast te stellen parkeernormen, de achterliggende gedachte bij de functie 'overdekte speeltuin', de opzet van het plan en de parkeerervaringscijfers van de ontwikkelaar heeft het college voldoende argumenten om gemotiveerd af te wijken van de nu geldende eis", schrijft Voorink.

Wachtrijen
De buurt vreest verkeersoverlast en meent dat de parkeerdruk in de wijk alleen maar toeneemt als Flight Deck 53 zich heeft gevestigd in de Clemenskerk. De wethouder zegt de verkeersaantrekkende werking op de Leliestraat en de Irisstraat acceptabel te vinden als er geen wachtrijen van automobilisten ontstaan.

Ruim open
Spreiding van het aankomend en afrijdend verkeer kan dat voorkomen. De wethouder verwacht dit ook, aangezien het trampolinepark ruime openingstijden heeft en daardoor zorgt voor een grotere spreiding over de hele dag.

Uit de krant