Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum sluit aan bij lobby Gooise Meren voor verdiept spoor

Buurt / wijk

HILVERSUM - De gemeente Hilversum sluit zich aan bij de lobby van buurgemeente Gooise Meren voor een verdiept spoor en zo met één stem aandacht hiervoor te vragen bij het Rijk, provincie Noord-Holland en bij ProRail.

Dat meldt wethouder Floris Voorink aan de gemeenteraad. De raad had via een motie om krachtenbundeling gevraagd.

De drukke spoorlijn door Naarden, Bussum en Hilversum is een probleem voor de leefbaarheid, bereikbaarheid, doorstroming en (verkeers)veiligheid voor beide gemeenten. Mensen moeten steeds langer wachten bij de spoorwegovergangen en het blijft drukker worden op de Gooilijn.

Korte en lange termijn
De wethouder schrijft aan de raad: "Samen met het Rijk, provincie Noord-Holland, ProRail en NS werken de gemeenten Gooise Meren en Hilversum aan duurzame en betaalbare oplossingen voor de korte en lange termijn. Voor de korte termijn moet u denken aan verbetermaatregelen om de veiligheid van de spoorwegovergangen te verbeteren, waaronder de Kleine Spoorbomen. Deze maatregelen betekenen geen belemmering voor de voorkeur voor de langere termijn, verdiept spoor. Dit is ook door ProRail bevestigd aan gemeente Gooise Meren voor hun spoorwegovergangen."

Uit de krant