Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

'Een gezonde calorie bestaat niet, gezond eten wel'

Zorg

HILVERSUM - "Een calorie is een calorie. Een gezonde bestaat niet. Gezond eten wel!" zegt gewichtsconsulente Petra Krijgsman. Gezond eten is al tijden in. Die trend heeft de Hilversumse ook opgemerkt. Zij neemt in de praktijk nog wel waar dat de wil er wel is om goed en gezond bezig te zijn, maar dat de kennis nog weleens ontbreekt.

"Het is nu heel hip om sappen te maken. Maar dat bevat bijna net zo veel suiker als frisdrank", is het voorbeeld. "Stel dat je sinaasappelsap maakt. Dan heb je daar toch al gauw drie of vier sinaasappels voor nodig. Als je die gewoon gaat opeten, dan stop je bij twee", aldus de vrouw die in januari haar Praktijk voor Gezond Gewicht en Voeding is gestart.

Eigen reep
Hetzelfde geldt voor het maken van een eigen reep. Krijgsman geeft aan dat hier onbedoeld meer calorieën inzitten dan in een gewone candybar. "Een calorie is een calorie. Gezonde calorieën bestaan niet", zegt zij duidelijk.

Shakes en pillen
Het idee bij afvallen is dat je allerlei dingen moet eten waar je helemaal niet gek op bent en dan ook nog eens kleine porties. Of ze moeten vieze shakes wegtikken of pillen slikken. Daarnaast moet er flink bewogen worden. Dat is allesbehalve een sexy uitnodiging.

Gemakkelijk
"Mensen willen vaak de gemakkelijkste oplossing en willen dan ook graag dingen geloven. Een dieet werkt, maar dat is tijdelijk. Niemand heeft zin om z'n hele leven te diëten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant