Leerlingen verrichten met de 'beste herinneringen' potjes de openingshandeling.
Leerlingen verrichten met de 'beste herinneringen' potjes de openingshandeling. Foto: Bastiaan Miché

Schoolcampus Soestdijkerstraatweg is hart gezondheidspark Monnikenberg

Zorg

Hilversum - Gewapend met potjes vol mooie herinneringen plaatsen leerlingen van Mytholschool De Trappenberg in Huizen deze potjes op het nu nog kale bouwterrein - tussen de gepakte bomen - aan de Soestdijkerstraatweg. Daar gaat over een jaar hun nieuwe school De Kleine Prins - na jaren praten eindelijk - open. De potjes gelden daarbij als 'best mogelijke' fundering van het nieuwe complex.

Het is de eerste stap in de realisatie van een schoolcampus op de hoofdlocatie van Merem in Hilversum. Bij de school komen een behandelcentrum voor kinderrevalidatie (0-4 jaar en therapeutische peutergroepen) en een verwarmd zwembad.

Naar verwachting zullen de verschillende patiëntengroepen zich in het najaar van 2018 in het nieuwe gebouw vestigen. Kort daarna start de bouw van het sportgebouw met restaurant en wordt tevens de huidige tuinmanswoning tot praktijklokaal uitgebreid.

Daarbij komt ook een reguliere school. Medische revalidatie, regulier en speciaal onderwijs, sport- en kinderopvangfaciliteiten komen zo samen, weet ook voorzitter van de raad van bestuur Susanne van Vegten van Merem. Zij spreekt van een spannend moment en noemt deze combinatie uniek voor Nederland.

De campus vormt samen met het nieuwe ziekenhuis straks het hart van gezondheidspark Monnikenberg. Op Monnikenberg komt een gezondheidspark in combinatie met woningen en natuur. In 2013 ging de gemeenteraad unaniem akkoord met het plan.
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant