Afbeelding
Foto: Hilverzorg

Rode Kruis Vervoer is voortaan HilverTours

Zorg

HILVERUM - Hilverzorg heeft de sociale activiteiten en het sociaal vervoer overgenomen van het Rode Kruis Gooi en Vechtstreek. De bussen, activiteiten en vrijwilligers gaan daarom gezamenlijk verder onder de naam HilverTours.

Deze activiteiten werden jaren geleden gestart door het Nederlandse Rode Kruis om vooral ouderen de mogelijkheid te bieden een gezellige activiteit bij te wonen. Voor een dagje uit of bezoek aan een bijzondere gelegenheid verzorgde het Rode Kruis tevens het vervoer.

Het Rode Kruis draagt deze activiteiten over als onderdeel van het landelijk beleid van het Rode Kruis om de focus meer te kunnen richten op de belangrijke Noodhulp, Burgerhulp, Evenementenhulp, EHBO en zelfredzaamheid. Het Rode Kruis District Gooi en Vechtstreek is blij dat de activiteiten een goed onderdak hebben gevonden. "Wij zijn blij met deze oplossing, omdat daarmee belangrijke onderdelen van onze activiteiten worden voortgezet",aldus districtvoorzitter Gooi en Vechtstreek Alro Jansma. "Een kwetsbare groep in onze maatschappij wordt hiermee geholpen. En belangrijk is ook dat daarmee heel veel vrijwilligers behouden blijven voor maatschappelijk activiteiten. "

HilverTours is een taxidienst voor ouderen die in instellingen wonen. Daarnaast worden er wekelijks meerdere daguitjes voor ouderen uit Hilversum en omstreken georganiseerd. Een derde activiteit is de 'Soos'. Het bijzondere van de dienst is dat die volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Ben Hammer, bestuurder bij HilverZorg, is blij dat HilverZorg dit mogelijk kan maken: "Als we kijken naar de wens van veel ouderen om langer thuis te blijven wonen, is mobiliteit een belangrijk speerpunt. We faciliteren hiermee deelname aan sociale activiteiten en sluiten daarmee aan bij de visie van HilverZorg om dichtbij mensen te willen blijven staan."

Uit de krant