Een eerdere editie van het duel tussen Wasmeer G-voetballers en NOS-prominenten. Foto: Bastiaan Miche
Een eerdere editie van het duel tussen Wasmeer G-voetballers en NOS-prominenten. Foto: Bastiaan Miche Foto: Bastiaan Miche

Wasmeer G-team treft opnieuw team met prominenten NOS

HILVERSUM De inmiddels traditionele voetbalwedstrijd van het G-team van HSV Wasmeer tegen de NOS-prominenten komt er weer aan. Organisator van het evenement Eric Ansems: “Het is eigenlijk geen voetbalwedstrijd, het is een groot feest.”

Voor de vijfde keer zullen de teams elkaar treffen op veld 1 bij HSV Wasmeer. Bekende NOS-medewerkers die op het kunstgras zullen aantreden zijn onder anderen presentator Jeroen Stomphorst, weervrouw Willemijn Hoebert, nieuwslezeres Astrid Kersseboom en sportcommentatoren Erik van Dijk, Edwin Peek en Marc van de Kuilen. Presentatrice Dione de Graaff kan vanwege een blessure zelf niet mee voetballen, maar ze is wel aanwezig om het NOS-team te coachen.
Weervrouw Willemijn Hoebert deed al een paar keer eerder mee en is er ook dit jaar weer bij. Hoebert: "Het is een unieke ervaring. Het is zo leuk en ze zijn allemaal enorm enthousiast. Het publiek moedigt fanatiek aan en zwiept iedereen nog even extra op. Het is prachtig om te zien als iedereen zo staat te genieten.”
Is Hoebert zelf een beetje sportief? "Ik heb vroeger dertien jaar lang hoog gehockeyd. Maar mijn conditie is nu niet zo goed als-ie zou kunnen zijn. Mijn zoons voetballen en als ik weleens met hen voetbal, voel ik het wel. Maar ik doe graag mee, ik ben sowieso dol op teamsporten waarbij je samen voor hetzelfde doel gaat.” Wat het weer wordt deze woensdag, daar heeft ze nog niet naar gekeken. "Het kan van alles worden in deze tijd van het jaar. We hebben bij eerdere edities in de zon, maar ook in de regen gestaan. Maar de sfeer die er hangt, hangt gelukkig niet van het weer af”, aldus de weervrouw.
De wedstrijd tussen de Wasmeer G-sporters en de NOS-prominenten wordt altijd in de nationale collecteweek Fonds Gehandicaptensport gespeeld. "We willen natuurlijk geld ophalen voor het Fonds Gehandicaptensport. Het langs de deuren gaan met de collectebus wordt steeds minder gedaan. Maar we krijgen steeds meer donaties via sociale media. Ik probeer altijd linkjes op de socialemediakanalen van bekende NOS'ers te krijgen. Dat helpt enorm”, vertelt Ansems.
De opbrengst van de collecteweek, die dit jaar van 31 maart tot en met 6 april loopt, gaat naar verschillende projecten voor sporters met een beperking. Ansems: "We gaan tijdens de wedstrijd ook proberen zo veel mogelijk geld op te halen. Als je dat als vereniging doet, mag je de helft van de donaties binnen de vereniging houden. En dat is heel fijn, want het is best lastig om alles voor elkaar te krijgen om onze G-sporters elke week te laten voetballen. Gelukkig wordt het veld gratis ter beschikking gesteld door de club, maar bijvoorbeeld het materiaal, de trainingspakken, het vervoer om de mensen naar de club te krijgen en weer thuis te brengen is allemaal niet gratis. En de vrijwilligers die het team begeleiden en coachen, wil je ook weleens bedanken met een bos bloemen. Het kost allemaal geld.”
De wedstrijd wordt woensdag 3 april gespeeld bij HSV Wasmeer aan de Harry Banninkstraat 2 in Hilversum en begint om 19.00 uur. Let op: de spelers betreden zo'n twintig minuten daarvoor het veld al, waarbij ze één voor één worden voorgesteld aan het publiek. Toegang tot het evenement is gratis.