Pand van de Voedselbank aan de Korte Noorderweg.
Pand van de Voedselbank aan de Korte Noorderweg. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Voedselbank Hilversum-Noord kan tijdelijk naar Heelo aan Oosterengweg

Maatschappelijk

HILVERSUM - De Voedselbank in Hilversum-Noord heeft aanstaande donderdag de laatste keer uitgifte vanaf de locatie aan de Korte Noorderweg. Vanaf volgende week kan de Voedselbank tijdelijk terecht bij Heelo aan de Oosterengweg in Hilversum-Oost. 

Eigenlijk zou de Voedselbank tien jaar aan de Korte Noorderweg zitten, maar de pandeigenaar kreeg het aan de stok met de gemeente Hilversum, waarvan de Voedselbank nu de dupe is. “De pandeigenaar is van mening dat de gemeente zorg moet dragen voor het reilen en zeilen van de Voedselbank”, vertelde coördinator van de Voedselbank Henske Jakobs al eerder. 

Penningmeester Noor Tania- Stein is blij dat er in elk geval tijdelijk en geschikt onderdak is gevonden bij Heelo. Tania- Stein: “Vanuit verschillende hoeken kregen we ruimtes aangeboden die we mochten gebruiken. Maar helaas bleek niets geschikt. Zo was er een pand dat we gratis mochten gebruiken. Maar daar bleek helaas schimmel aanwezig te zijn. Dat is niet goed voor het eten en niet goed voor onze mensen.” Vanuit Heelo kan de Voedselbank op zoek gaan naar een vast onderkomen. “Misschien kunnen we in de toekomst bij Heelo blijven, maar dat is nog lang niet zeker.”

De klanten van de Voedselbank aan de, nu nog, Korte Noorderweg zijn inmiddels allemaal al op de hoogte gebracht van de aanstaande verhuizing. “We hebben van iedereen de contactgegevens. Zo gauw het duidelijk was dat we naar de Oosterengweg zouden verhuizen, hebben we dit aan iedereen laten weten. Deze week dus nog in het huidige pand, volgende week donderdag bij Heelo in het pand”, aldus Tania- Stein.