Afbeelding
Foto:

Tegelwippen in de Tuinstad

Het zal je niet zijn ontgaan: ook Hilversum doet dit jaar mee met het Nederlands kampioenschap tegelwippen. Onder het motto ‘Tegels eruit, plantjes erin’ gaan we met zo veel mogelijk mensen aan de slag. Want we gaan natuurlijk wel voor de eerste plaats! Begint het al te kriebelen, maar heb je een zetje nodig? Hilversum100 – het netwerk van duurzame doeners – helpt je op weg.

Op Hilversum100.nl/steenbreek verzamelen wij voorbeelden en tips voor het vergroenen van je tuin, straat en buurt. Ook kun je er verhalen lezen over Hilversummers die al bezig zijn: hoe pakken zij het aan, welke uitdagingen komen ze tegen en welke successen hebben zij geboekt? Door deze verhalen met elkaar te delen, helpen we elkaar verder.

Verbinding

We zetten ons grote en groeiende netwerk in om mensen met elkaar in contact te brengen. Overal in Hilversum zijn mensen op zoek naar groene medestanders. Hilversum100 zorgt voor de verbinding. In ons netwerk vind je ook mensen die verstand hebben van zaaien, planten, (moes)tuinieren en tuinontwerp. We organiseren regelmatig bijeenkomsten waar je andere groene Hilversummers kunt ontmoeten en kennis kunt delen. Zoals de Planten(ruil)markt op zaterdag 11 mei in wijkcentrum De Geus.

Hulp en advies

Wil je aan de slag in je eigen straat of buurt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op. Wij nemen je actie niet over, maar gaan naast je staan en denken met je mee. We kunnen helpen met het opstellen van een brief of flyer, het organiseren van een bewonersavond of het starten van een straat of buurt-app-groep in de app-community ‘NK-Tegelwippen’. We hebben regelmatig contact met de gemeente en overleggen over vragen en signalen die we opvangen.

Nieuwsgierig?

Lees dan verder op onze webpagina hilversum100.nl/steenbreek en op de webpagina van de gemeente hilversum.nl/steenbreek. Daar lees je ook hoe je je gewipte tegels kunt aanmelden voor het kampioenschap. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Hilversum100, schrijf je dan in voor onze maandelijkse Bijprater. Of sluit je aan bij onze community en kom met ons meedoen. Wil je contact? Mail naar natuur@hilversum100.nl.

En heb je zin om direct in actie te komen? Loop dan NU je tuin in en wip je eerste tegel.