Afbeelding
© Foto Miché / Bastiaan Miché

MediaMarkt mogelijk toch niet in BCC-pand Hilversum: ‘Focus ligt op een andere kandidaat’

Bedrijven

HILVERSUM - Het is maar zeer de vraag of er een vestiging van MediaMarkt komt in het oude BCC-pand op de Hilversumse Kerkbrink. “Wij onderzoeken een andere invulling”, aldus makelaar Toine Born van beheerder ID Bedrijfsmakelaars. 

Na het failliet van BCC volgde al snel het bericht dat MediaMarkt interesse had in de overname van negen winkels, waaronder die in Hilversum. Vervolgens gaf ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM) groen licht en leek de overname een kwestie van tijd. 

Deze week opende MediaMarkt zeven nieuwe winkels; onder meer in Amsterdam, Barendrecht en Delft. Hilversum stond echter niet tussen die namen. Een woordvoerder van MediaMarkt laat weten dat er nog steeds interesse is in Hilversum, maar zegt ook dat de verhuurder nog een andere optie heeft.

Dat laatste bevestigt Toine Born. “De focus ligt op een andere kandidaat”, zegt hij. Welke kandidaat dat dan is, wil hij niet zeggen. Hij verwacht wel dat er medio december meer daarover naar buiten komt. Dan is er meer duidelijkheid over de business case en haalbaarheid. Wel, zegt Born, is het voor de belangen van Hilversum ‘een hele mooie partij’. 

Uit de krant