Afbeelding
Foto: Iris van Mourik

Door AI gemaakt digitaal slaapverhaal: Bibi Breijman leest voor in Hilversumse vestiging van de Hema

Bedrijven

HILVERSUM - Een positieve impuls geven aan het voorlezen voor het slapengaan. Met die gedachte heeft de Hema een tool ontwikkeld dat gepersonaliseerd slaapverhaaltjes ontwikkeld op basis van AI (Artificial Intelligence). 

Om kinderen en ouders kennis te laten maken met deze tool was Bibi Breijman woensdagmiddag naar het Hema-filiaal van Hilversum gekomen om zelf met kinderen pyjamaverhaaltjes te maken en voor te lezen. “De tool is speciaal ontworpen om bij te dragen aan een beter slaapritueel en om de wereld van kunstmatige intelligentie toegankelijk te maken voor jong en oud”, aldus een woordvoerder. 

Zij benadrukt daarbij dat voorlezen voor het slapengaan niet alleen bijdraagt aan een goede nachtrust, maar ook de ouder-kindrelatie versterkt. Kinderen worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun eigen pyjamaverhaal door simpelweg, via hun ouders en de tool, drie vragen te beantwoorden: ‘Wie speelt de hoofdrol?’, ‘Waar vindt de droom plaats?’ en ‘Waar mag je verhaaltje over gaan?’ 

Op basis van deze input genereert de AI-tool een kort en persoonlijk verhaaltje dat ouders kunnen voorlezen voor het slapengaan.

Uit de krant