Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Carnaval in Hilversum; optocht en disco bij Wijkcentrum de Geus

Buurt & wijk

HILVERSUM - Pakweg veertig kinderen waren zondagmiddag van de partij tijdens het Carnavalsfeest in De Geus. Met hun versierde fiets of step gingen zij de straat op voor een optocht en aansluitend was er een disco in het wijkcentrum in Hilversum-Oost.

Mede-organisator Ed Bakker, verkleed als adjudant (zie foto hieronder), kijkt terug op een geslaagd feestje. “Onderweg tijdens de route sloten er ook nog kinderen aan en bij de disco was er limonade en een chippie. We kregen heel veel leuke reacties, willen dit ook wel continueren.”

In het verleden was er al wel Carnaval in en rond het wijkcentrum aan de Geuzenweg, maar op een bepaald moment was de lol er een beetje vanaf. Voor dit seizoen had Bakker het evenement wel op de kalender gezet. Het resultaat daarvan was dat er een leuke groep vrijwilligers ontstond die het feest wel wilde organiseren. 

Het feest van zondag was daarvan het resultaat. “Voor volgend jaar willen we gaan werken aan karren en samenwerken met scholen”, blikt Bakker vast vooruit. Je merkt met Sint-Maarten dat het bij ons ook steeds drukker wordt. Het zou mooi zijn als in de toekomst verschillende buurten met Carnaval meedoen. Dat er dan een optocht komt richting het raadhuis, waar een defilé is, en we daar Carnaval vieren. Dan noemen we het raadhuis Dudokhonk. Of Dudonk. Het was ooit een wild idee, maar het zou mooi zijn als we zoiets binnen vijf jaar gerealiseerd zouden hebben.”


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant