Afbeelding
Foto: Stijn Visuals

Jarig klimbos in Lage Vuursche met nieuwe klimroute grootste van Nederland

Cultureel

LAGE VUURSCHE - Een feestje in Klimbos Gooi-Eemland afgelopen vrijdag. Het klimbos in de Lage Vuursche vierde namelijk zijn tienjarig bestaan. Onder toeziend oog van gasten, medewerkers, wethouder en de burgemeester van Baarn werd ook de nieuwste klimroute, Oranje V, feestelijk geopend. Daarmee is het klimbos het grootste van Nederland.

In 2013 werd Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche geopend. Het mooie Landgoed Pijnenburg was de locatie. Een super plek, want tien jaar later is het klimbos populairder dan ooit. Ook wethouder Hugo Prakke beaamt dit: “Het tienjarig bestaan van het Klimbos Gooi-Eemland, gelegen in de prachtige bossen rond Lage Vuursche, is met recht reden voor een feestje. Het klimbos is niet alleen een spannende attractie voor jong en oud, maar leert ook hoe mooi en belangrijk groen en bomen zijn in onze natuur.”

Het tienjarige bestaan van het klimbos was ook reden voor het bouwen van een nieuwe, elfde, klimroute. Directeur Ciaran Barsema vertelt: “Het klimbos in Lage Vuursche is erg populair en we merkten dat een extra juniorroute een flinke aanvulling zou zijn. Gelukkig was er voldoende ruimte en is het Klimbos met deze nieuwe klimroute nog aantrekkelijker. Zeker de gezinnen met jongere kinderen en de kinderfeestjes kunnen naar hartenlust komen klimmen zonder veel opstoppingen.” 

Locatiemanager Matthijs Buisman vult aan: “Echt super gaaf dat we hiermee ook nog eens het grootste klimbos van Nederland zijn geworden.”

Klimbos Gooi-Eemland is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal vijg locaties, te weten Klimbos Achterhoek, Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Dordrecht, Klimbos Gooi-Eemland en Klimbos Veluwe. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt. 

Uit de krant