De Santa Run vorig jaar.
De Santa Run vorig jaar. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Santa Run Hilversum gaat door, maar staat ook stil bij dramatisch ongeval mede-organisator Luuc Jonker

Evenementen

HILVERSUM - De jaarlijkse Santa Run in Hilversum is dit keer op zondag 17 december. Het wordt een bijzondere editie. Eén van de organisatoren is namelijk Luuc Jonker; de vader van het gezin dat afgelopen weekend betrokken was bij het dramatische ongeval op de A1 waarbij zijn twee dochters van 12 en 14 jaar om het leven kwamen. 

En dus werd er intern wel even de vraag gesteld of het evenement door kon gaan, erkent organisatievoorzitter Paul Kuit. “Ook voor ons stond de wereld even stil. Vervolgens moesten wij halsoverkop besluiten of wij het verantwoord vonden om het door te laten gaan. Daarop zeiden enkelen die Luuc goed kennen dat hij ‘ja’ zou zeggen. Dat motiveerde ons om het door te laten gaan. Voorafgaand aan de start houden we wel een minuut stilte.”

De Hilversumse Santa Run, georganiseerd door drie Hilversumse Rotary Clubs in samenwerking met Run2Day Hilversum en Mout, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Tijdens deze ‘fun run voor jong en oud’ lopen, huppelen of dansen de deelnemers in kerstmannenpak door Hilversum. Daarbij is meedoen dus net zo belangrijk als winnen. Met dit ludieke evenement wordt bovendien geld opgehaald voor twee goede doelen: de landelijke Nierstichting en de Stichting ‘De Regenboogboom’. 

Drie kilometer
Deelnemers ontvangen voor het inschrijfgeld (voor de goede doelen) van 12,50 euro voor volwassenen, en 7,50 euro voor kinderen een kerstmanpak met rugnummer. Na de warming-up om 15.45 uur, op het marktplein bij Mout, klinkt om 16.00 uur stipt het startsein. Het afgebakende drie kilometer lange parcours loopt dwars door het, fraai in kerstsfeer gebrachte, centrum van Hilversum. Na afloop is er voor iedere deelnemer een medaille en een drankje bij een van de kramen.

Voor alle informatie en inschrijving, zie www.hilversum.rotarysantarun.nl.

Uit de krant