Zaterdag wordt ook 100 jaar Bloemenbuurt, hier is de Anemonenstraat te zien, gevierd.
Zaterdag wordt ook 100 jaar Bloemenbuurt, hier is de Anemonenstraat te zien, gevierd. Foto: Bastiaan Miché

Dag van de Architectuur in teken van 'goed wonen in goede stad'

Buurt / wijk

HILVERSUM Hoe moet het wonen in Hilversum er in de toekomst uitzien? Deze vraag moet zaterdag 17 juni een inspiratiebron zijn voor de bezoekers en deelnemers van de Dag van de Architectuur. Met dit evenement wil het Dudok Architectuur Centrum (DAC) onder meer het gesprek aangaan over goed wonen in een goede stad, wat zaterdag het centrale thema is

"Het is een zeer gevarieerd programma waarbij het thema steeds terugkeert", laat Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter DAC, weten. "Bij een aantal activiteiten op deze dag blikken we terug, maar we willen met dit thema vooral inspireren om met elkaar na te denken over de stad van de toekomst", zegt zij verder nog.

De Dag van de Architectuur is bedoeld voor Hilversummers die interesse hebben in architectuur en stedenbouw. De laatste activiteit is het stadsgesprek in de Clemenskerk. Om 15.00 uur is dit de thuishaven van het stadsgesprek. Wethouder Floris Voorink, directeur-bestuurder van woningcorporatie Dudok Wonen Harro Zanting, architect Dana Polenc en beeldend kunstenaar Lucas Lenglet geven in het pand aan de Bosdrift hun visie op goed wonen in een goede stad. Dat gebeurt tijdens de levendige presentaties in de vorm van PechaKucha. Voormalig raadslid Ineke Logtenberg leidt dit stadsgesprek.

De aftrap is ook in de Clemenskerk. Wethouder Eric van der Want is dan aanwezig in het gebouw dat voor miljoenen is opgeknapt om 100 jaar Bloemenbuurt te vieren. Het programma met lezing, exposities, wandeling, kinderkunstwerk in en rond dit lege godshuis is samen met de buurtbewoners tot stand gekomen.

Vanuit het raadhuis worden een architectuurwandeling Omroephistorie en Gooise villa's, een rondleiding door het meesterwerk van stadsarchitect Dudok en torenbeklimmingen verzorgd. Bij Beeld en Geluid is een film te zien die is samengesteld uit fragmenten uit de jaren 50-80.

Meer weten over het programma? Kijk op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Uit de krant