De stichting wil dat Hilversum vergunningaanvraag intrekt.
De stichting wil dat Hilversum vergunningaanvraag intrekt. Foto: Bastiaan Miché

Vrienden van de Clemenskerk: 'Gemeente handelt in strijd met eigen beleid'

Buurt / wijk

HILVERSUM Als er inderdaad telecomantennes komen in het torentje van de Clemenskerk dan handelt de gemeente in strijd met het eigen beleid. Dat meent Stichting Vrienden van de Clemenskerk. De stichting is dieper in de materie gedoken en reageert op de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor drie 4G-antennes en een schotel op het dak van het gebouw aan de Bosdrift.

Wat er dreigt te gebeuren, kan volgens de stichting helemaal niet. "We wijzen u erop dat de gemeente hierbij in meerder opzichten handelt in strijd met haar eigen beleid en regels op dit gebied met de zorgvuldigheid die van belang is als het gaat om een rijksmonument in een beschermd stadsgezicht én met de verplichting om burgers hierover goed te informeren", melden de vrienden.

Krant
Eerder meldde stichtingvoorzitter Door Jelsma al dat het willen plaatsen van telecomantennes op de Clemenskerk een nieuwe klap in het gezicht is voor de bewoners. In deze krant sprak zij haar ongenoegen uit. Zo stelt de gemeente in haar ogen steeds het belang van ondernemers steeds boven die van de bewoners.

Wens
Dat is al het geval met het indoor trampolinepark dat zich mag gaan vestigen in de leegstaande kerk en nu lijkt ook aan de wens van T-Mobile te gaan voldoen. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is gepubliceerd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant