Afbeelding

Tergooi kan aan de slag met kindvriendelijker maken van spoedeisende hulp

Algemeen

HILVERSUM - Tergooi in Hilversum kan aan de slag met het kindvriendelijker maken van de afdeling spoedeisende hulp (SEH). Na een donatie van ruim 4000 euro van het Coöperatiefonds van de Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen is dit mogelijk.

Stichting Vrienden van Tergooi ontving woensdag een cheque ter waarde van 4033,50 euro uit handen van Heather de Vries, financieel adviseur Rabobank. Jaarlijkse komen 7000 kinderen terecht op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Dat betekent soms lang wachten vanwege de drukte of wachten op de uitslag van een onderzoek. Afleiding in de wachtkamer maakt het bezoek van kinderen dan aangenamer.

De vriendenclub van Tergooi heeft daarom een beroep gedaan op het Coöperatiefonds. Leden van de kieskring Hilversum van de bank hebben bepaald dat dit project kan rekenen op een financiële impuls. Tergooi gaat het geld besteden aan speelgoed, televisies en een vrolijker aankleding van wachtruimtes. Op het verlanglijstje staan ook nog een 'wolkenplafond' en het inrichten van een behandelkamer voor tieners. 

Uit de krant