Afbeelding

Dubbel goud voor Beatrix op Winter Guard International

Algemeen

HILVERSUM - Er was Hilversums succes te vieren zaterdag tijdens de Winter Guard International in Almere. Jong Beatrix én Beatrix kroonden zich allebei tot de beste van Europa in hun klasse.

De competitie in Almere was groot. Ongeveer 50 groepen uit binnen- en buitenland streden voor die begeerde eerste plaats. Jong Beatrix trapte de succesvolle dag in de middag af. Hun show 'Surfs Crazy', waarin de 16 leden gebruikmaken van een strandhut, strandballen, luie stoelen en surfplanken, werd door de jury als beste beoordeeld. Dat betekent dat zij zich de Cadet Class mag noemen.

Boost
De guard van Beatrix had zich in de middag al in een gunstige positie gezet. Na de voorronde voerden de Hilversummers met de uitvoering van hun show 'Untitled' de ranglijst al aan. "Dat gaf een enorme boost aan de leden", zo stelt het korps.

Ook 's avonds ging de uitvoering goed, maar was het genoeg voor de Europese titel? De spanning steeg tijdens de bekendmaking. Het antwoord op bovengenoemde vraag was uiteindelijk ja. Vereniging Beatrix Korpsen keerde terug met dubbel goud uit Almere.

Open repetitie
Wie wel eens een keer mee wil trainen met de kersverse Europese kampioenen kan dat zondag 15 maart doen. Vereniging Beatrix Korpsen verzorgt een open repetitie. Belangstellenden kunnen langskomen tussen 12.00 en 16.00 uur. Plaats van handeling is Sporthal Kerkelanden. De entree is gratis. Aanmelden kan via info@beatrix.org.

Uit de krant