Afbeelding

Beslissing over Eurobioscoop valt voor 1 mei

Algemeen

HILVERSUM - Wat te doen met de Eurobioscoop: die vraag speelt nog altijd. Inmiddels is de conceptrapportage van Stichting Boei binnen. Het college van burgemeester en wethouders neemt in ieder geval voor 1 mei een beslissing of zij het pand laat staan of dat het behouden blijft.

"Dat is een harde deadline", zo stelt wethouder Floris Voorink. De VVD'er is nog niet bijgepraat over de inhoud van het rapport. Wel geeft de liberaal aan een voorzichtig positief geluid te hebben gehoord met betrekking tot behoud van het pand, dat enkele monumentale elementen blijkt te herbergen. Zo is onder meer de oorspronkelijke gevel van garagebedrijf De Wit gevonden.

Terrassen
Hilversum zet zelf in op behoud, maar het kostenplaatje is allesbepalend. Het besluit dat genomen wordt, heeft effect op de plannen voor het vernieuwde Langgewenst. Hilversum wil een bruisend plein creëren met onder meer terrassen, veel groen en een plek waar evenementen kunnen worden gehouden. Als het Eurogebouw kan blijven staan, hoopt de gemeente dat zich hier een trekker à la de nieuwe JT bioscoop wil vestigen. Er zouden hier eventueel voorzieningen voor marktmensen kunnen komen. Een deel van de 550 vierkante meter kan gebruikt worden voor sanitaire voorzieningen, is het voorbeeld van Voorink.

Uit de krant