Afbeelding

Internationale onderscheiding voor Pinetum Blijdenstein

Algemeen

HILVERSUM - De botanische tuin Pinetum Blijdenstein heeft de IDS Conservation Plaque toegekend gekregen. De International Dendrology Society (IDS) verleent deze Plaque of Honour als waardering voor wat het Pinetum heeft bereikt en als aanmoediging voor de toekomst.

De plaque betekent een erkenning van het belang van de collectie en de plaats daarvan binnen de gemeenschap zowel op het gebied van educatie als ontspanning. Het Pinetum behoort daarmee tot de in totaal slechts twintig andere botanische tuinen in de wereld die in het bezit zijn van deze onderscheiding.

De plaque, die sinds 1978 wordt uitgereikt, geldt als een belangrijke onderscheiding in de internationale botanische wereld. De Hilversumse tuin deelt deze onderscheiding in Nederland met het Von Gimborn Arboretum in Doorn en het Trompenburg Arboretum in Rotterdam.

De IDS Plaque wordt op zondag 17 mei door de International Dendrology Society aan de Stichting Pinetum Blijdenstein overhandigd bij de opening van de tentoonstelling 'Planten uit de oertijd', die tot 4 oktober in het Pinetum te zien is.

Uit de krant