Afbeelding

Bussen moeten in 2016 van de Kerkbrink af zijn

Algemeen

HILVERSUM - De wens om de bussen van de Kerkbrink af te krijgen bestaat al lang. Sinds vorig jaar december is de route van een aantal buslijnen al gewijzigd. In 2016 moet er sprake zijn van een prettig verblijfsplein zonder gemotoriseerd verkeer, zo laat wethouder Floris Voorink weten in de Centrumvisie.

Eenvoudig is het niet om de laatste bussen van de Kerkbrink af te krijgen. De wethouder voert hierover overleg met Connexxion. Het uitgangspunt is om in december, als de nieuwe dienstregeling ingaat, de zaak rond te hebben. "We willen een impuls geven aan dit plein. Daar passen geen zes ronkende dieselbussen bij die hier ieder uur overheen rijden", aldus de VVD-bewindsman.

Genieten
In de Centrumvisie is vastgelegd hoe de gemeente aankijkt tegen het centrum, wat de kansen, uitdagingen en ontwikkelingen zijn voor de komende jaren. Na tijden van praten met inwoners, ondernemers, culturele organisaties en vastgoedeigenaren is het wat de liberaal betreft nu tijd om de handen uit de mouwen te steken. Het idee van de visie is om een aantrekkelijk centrum te creëren voor mensen uit de regio en daarbuiten, een plek waar Hilversummers en toeristen kunnen genieten op terrassen, een Langgewenst als fraai stadsplein en (media)evenementen die een breed publiek trekken.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant