Afbeelding

Tijd van traditionele handelen is geweest voor sportclubs

Algemeen

HILVERSUM – Weg met het traditionele handelen. Daar is de Hilversumse sport niet meer bij gebaat. Proactief zijn. Zelf de boer op met de vereniging. Dat is de sportclub van de toekomst en daarbij kan de gemeente Hilversum faciliteren en stimuleren.

Eigenlijk gaat hier het aloude gezegde op: Als Mozes niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar Mozes. De Hilversumse clubs moeten hun sport dus naar de inwoners gaan brengen. Een plan dat Gymnastiek- en Turnvereniging Hilversum (GTVH) samen met Bink Kinderopvang heeft ontwikkeld en de komende twee jaar gaat uitvoeren. "Zeker de kinderen tot vier jaar willen wij meer bij sporten betrekken en stimuleren om te gaan sporten", zo sprak Natasja Wientjes, voorzitter GTVH donderdag in het raadhuis (zie kader). "In plaats van dat de kinderen naar ons toe gaan, gaan wij naar hen toe. Dit is een plan dat iedereen kan uitvoeren. De problematiek van minder leden en vrijwilligers geldt voor ons allemaal."

Naamsbekendheid
De ontwikkeling om zelf de sporthal, het grasveld of het sportonderkomen te verlaten kon rekenen op steun van wethouder Floris Voorink van Sport. Verenigingen die zelf de wijk in gaan zorgen voor meer naamsbekendheid en promoten zo hun eigen sport, waardoor de kans op nieuwe leden en nieuwe vrijwilligers toeneemt. Tevens is de kans groter dat zij met Hilversummers in aanraking komen die zelf niet zo snel naar een club zouden komen. Vorige week donderdag werden de inwoners die moeten rondkomen van weinig geld en allochtonen genoemd. "Dit is een actieve manier om jezelf te vermarkten. Doe je dat niet, dan laat je kansen liggen", gaf de wethouder de aanwezigen mee.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant