Afbeelding

Gesprek over bluswater tussen Hart voor Hilversum en het college

Algemeen

HILVERSUM - Hart voor Hilversum krijgt waar zij al tijden om heeft gevraagd: een gesprek met het college, de brandweer en haar experts. Alle partijen bespreken dan inhoudelijk de kwestie over het bluswater langs het spoor.

Vorige week ging het hard tegen hard nadat Karin Walters namens Hart voor Hilversum had geconstateerd dat belangrijke conclusies in het rapport van ingenieursbureau Arcadis waren 'bijgebogen'. De politica had het concept-rapport opgevraagd bij burgemeester Pieter Broertjes en had deze vervolgens naast de definitieve versie gelegd. Volgens haar zaten er 'opmerkelijke verschillen' in beide documenten.

Aan de stok
Dat leidde tot de uitspraak van wethouder Wimar Jaeger dat de politieke partij en Walters de reputatie van de burgemeester én de gemeente beschadigen. Volgens hem riep dit het beeld op dat de burgemeester een sjoemelaar zou zijn en dat de gemeente gevaarlijke situaties zou negeren. Woensdag kregen Broertjes en Léonie Sazias (foto), fractievoorzitter Hart voor Hilversum, het verbaal met elkaar aan de stok tijdens de commissie Samenleving. Dat deed de onderlinge verhoudingen geen goed.

Vredespijp
Tijdens het radioprogramma Politiek aan Huis bleek zaterdag dat de vredespijp inmiddels uit de la was gehaald. Jaeger nam het woord beschadigen terug, terwijl Sazias aangaf dat zij een gesprek had gevoerd met de wethouder waarin was toegezegd met alle betrokken partijen om de tafel te gaan zitten en inhoudelijk dieper op de materie in te gaan.

Uit de krant