Honger nog lang niet gestild bij recordkampioen RC Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - De Nederlandse rugbyvorst is voorlopig niet van plan plaats te maken. Wat Wieger Schotanus, voorzitter van Rugby Club Hilversum, betreft blijven de blauw-witten nog heel lang op de troon zitten. Na het binnenhalen van de zeventiende landstitel is het credo bij de vereniging op Sportpark Berestein simpel: 'op naar nummer twintig'.

RC Hilversum is het laatste decennium vaste klant in de strijd om het landskampioenschap. Van de laatste tien finales stonden de Hilversummers maar liefst negen keer op de grasmat. Alleen in 2009 bereikten zij de eindstrijd niet. Succesvol was het team in 2010, 2011 en 2012. In de twee edities die daarop volgden ging het telkens net fout. De vreugde was vorige week zaterdag dan ook groot toen The Dukes in de tweede helft opzij werd gezet: 22-11.

Energie
"We zijn met z'n allen echt al de hele week aan het nagenieten", meldt Schotanus. "Dat hadden we echt even nodig na 2013 en 2014. Deze titel geeft ons weer veel energie", vertelt hij een dag na de huldiging in het raadhuis door het gemeentebestuur. De concurrentie in de ereklasse is bij deze gewaarschuwd: de Hilversumse honger is nog lang niet gestild. "Het credo voor de komende jaren is voor ons: op naar twintig kampioenschappen. Dat is echt onze ambitie", laat de voorzitter duidelijk weten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant