Afbeelding

Hilversums strandgevoel op het Weversplein

Algemeen

HILVERSUM - Wie denkt dat-ie een stuk moet fietsen of in de auto moet zitten om naar het strand te gaan, heeft het mis. Frank Loois, eigenaar van Zilt&Zo en de Jonge Graef van Buren, heeft een heus stadsstrand laten aanleggen tussen zijn twee restaurants op het Weversplein.

Op het Hilversumse plein ligt nu 25 kuub zand. Dat zijn twee vrachtwagens vol. Het idee speelde al langer bij de ondernemer, tot een van de medewerkers dit jaar ineens zei: "Hé, dat strand. Gaan we dat nog eens doen?" Zo gezegd, zo gedaan, en het resultaat mag er zijn. "Normaal zijn we pas vanaf 16.00 uur open. Een gedeelte van ons terras ligt in de schaduw, maar 's middags staat het in de volle zon. Nu met het strand zijn we ook met de lunch en de borrel open", zo vertelt Loois. "Een jaar of zes geleden probeerden we ook al eens met de lunch open te zijn. Dat was zonder succes. Maar dat gaat nu veranderen."

Schepjes
Tijdens het pinksterweekend wist iedereen het strand al snel te vinden, het mooie weer was als een kers op de taart. "We zien mensen van alle leeftijden langskomen. Vooral ouders met kinderen ploffen rond een uurtje of drie neer en gaan aan de borrel. Er staan emmertjes en schepjes voor de kinderen om mee te spelen en dat doen ze dan ook", aldus Loois. Er zijn niet veel regels wat betreft het strand. "Honden mogen wel op het terras, maar niet in het zand." Het strand is gedoopt tot HilverSummer mét gelijknamige Facebookpagina en website. Het moet het gevoel van Scheveningen geven, maar dan gewoon in Hilversum, inclusief loungebanken en strandstoelen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant