Deze zomer gaat de Minckelersstraat bij de nieuwe woonwijk helemaal dicht.
Deze zomer gaat de Minckelersstraat bij de nieuwe woonwijk helemaal dicht.

Wegwerkzaamheden: Hilversum is deze zomer niet uit te rijden via Noord

Algemeen

HILVERSUM – Wie deze zomer Hilversum via Noord of Oost wil verlaten, moet toch echt een andere weg vinden. Naast de wegwerkzaamheden aan de N525, waardoor de A1 bij Laren niet meer is te bereiken uit Hilversum, neemt de gemeente tegelijkertijd ook de Minckelersstraat onder handen.

Van maandag 29 juni tot vrijdag 28 augustus gaat het deel van de Minckelersstraat bij de nieuwe woonwijk Anna's Hoeve volledig dicht. Het ondergrondse deel van de rijbaan wordt vernieuwd. Het werk bestaat uit bodemsanering, aanleg van nieuwe riolering, boomgaten en faunapassage. "Om deze werkzaamheden in een relatief korte periode te kunnen uitvoeren, is een volledige afsluiting noodzakelijk", zo is te lezen op de website van Anna's Hoeve.

Rioolwaterzuivering
Het benzinestation aan de Anthony Fokkerweg is in die periode wel bereikbaar, net zoals de drie bestaande woningen en de sportvelden aan de Minckelersstraat. De rioolwaterzuivering en de woningen in aanbouw zijn te bereiken via de Anton Philipsweg en de bouwweg. Verder wordt het verkeer omgeleid via de Kamerlingh Onnesweg en de Oosterengweg naar de N415 (Soestdijkerstraatweg/Hilversumsestraatweg).

Uit de krant