Afbeelding

Celstraffen geëist voor bijna-ontvoering in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Een 27-jarige Hilversummer moet van het Openbaar Ministerie (OM) vijftien maanden celstraf krijgen. De man was vorig jaar september met nog twee anderen betrokken bij een bijna-ontvoering in Hilversum waarbij veel geweld is gebruikt.

Door adequaat optreden van familieleden werd een ontvoering voorkomen. Drie mannen, waaronder de Hilversummer, proberen op 17 september 2014 een Hilversummer hun auto in te trekken. Dat doen zij op het moment dat het slachtoffer thuiskomt, ziet dat zijn fiets verplaatst is en deze weer wil terugzetten. Het trio slaat en schopt hem. Tevens krijgt het slachtoffer pepperspray in zijn gezicht gespoten. Toch weet de man zich los te rukken, waardoor hij ten val komt. Als hij op de grond ligt, krijgt hij trappen tegen zijn hoofd. Zijn broer en vader die binnen zijn, komen op het hulpgeroep af en weten de drie te verjagen.

Geen berouw
Volgens de drie verdachten kwamen ze geld eisen omdat de aangever bij hen zou hebben ingebroken, zo gaven zij vandaag aan. Er is wel geschopt en geslagen, maar niet zo erg als het slachtoffer verklaart. Ook hebben ze geen pepperspray gebruikt. "De verklaringen van getuigen, het letsel en het busje pepperspray ondersteunen echter de verklaring van het slachtoffer", meldt het OM. De officier van justitie vindt dat de poging tot ontvoering bewezen is. "Ongeacht het motief, waarvoor geen steun is gevonden in het dossier, neemt ze het de verdachten zeer kwalijk dat zij zo veel geweld hebben gebruikt. Ze hebben niet mee willen werken met het onderzoek, tonen geen berouw of inzicht in wat ze hebben aangericht, zodat alleen een celstraf op zijn plaats is", luidt de uitleg.

Uitspraak
Een 34-jarige man uit Bussum en een 40-jarige man uit Zwanenburg hoorden vandaag celstraffen tegen zich eisen van respectievelijk vijftien en zestien maanden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Uit de krant