Afbeelding

GAC-trainer van het eerste uur is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau

Algemeen

HILVERSUM - Hij was al erelid van 'zijn' Gooise Atletiek Club (GAC). Zaterdag kreeg Elbert Jan Vastenburg nog een speldje. Burgemeester Pieter Broertjes deelde de Hilversummer mee dat het Koning Willem-Alexander behaagd heeft Vastenburg te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het opspelden van de koninklijke onderscheiding vond plaats in het zaaltje van de Heilig Hartkerk aan het Dr. Cuyperplein. Daar hadden familie, vrienden en clubgenoten zich verzameld voor zijn afscheid. Vastenburg is 36 vrijwilliger geweest. Het lintje heeft hij dan ook gekregen voor zijn jarenlange en belangeloze inzet voor de GAC. Waardering kwam niet alleen in de vorm van een lintje. De zaal zong de Hilversummer ook nog hartverwarmend toe.

Workshops
Vastenburg is sinds 1971 lid van de Hilversumse atletiekvereniging, die inmiddels is uitgegroeid tot de grootste van het Gooi. Sinds 1979 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger. Hij was onder meer jurylid, starter, ondersteunde bij wedstrijden en lopen, heeft het clubhuis geschilderd, adviseerde commissies, verleende medewerking bij het vervaardigen van het clubblad en gaf workshops. Maar Vastenburg was vooral trainer. Hij is er een van het eerste uur en met z'n 79 jaar de oudste actieve hardlooptrainer.

Kennis
Het meelopen is inmiddels wat lastiger geworden. De trainingen op de zaterdagochtend en de donderdagavond zijn daarom in andere handen. Maar iedere donderdagavond is Vastenburg wel aanwezig. Dan drinkt hij wat en voorziet hij de lopers nog van advies. Hij is zelf overgestapt naar de wandelgroep. Daar deelt hij nu zijn kennis op het gebied van looptechnieken.

Uit de krant