Afbeelding

Politiek Café maakt doorstart in de Koning

Algemeen

HILVERSUM - Het Politiek Café is terug van weggeweest. Stichting Politiek Debat Hilversum heeft een nieuwe plek gevonden voor haar opnamen: ontmoetingscentrum de Koning aan de Koninginneweg.

Dinsdag 6 oktober is de herstart van het politiek café. PvdA-fractievoorzitter Hans Haselager en Bianca Verweij, fractievoorzitter van de SP, schuiven aan en praten over sociale huurwoningen in Hilversum. VVD-raadslid Arno Scheepers komt langs om te praten over het financiële huishoudboekje van de gemeente. Hij is van mening dat Hilversum de ambities moet bijstellen als er sprake is van financiële krapte. Daarnaast wordt aan tafel ook het vluchtelingenprobleem besproken. Tevens geeft de stichting zelf een toelichting op de plannen om het programma vanaf november uit te breiden. Het debat begint om 20.00 uur. De zaal is een half uur eerder open. 

Meer dan een half jaar was er geen politiek café. RTi Hilversum gaf in februari te kennen per direct te stoppen met de samenwerking. Eén keer in de maand verzorgde de stichting het politieke debat. De lokale omroep stond camera's en vrijwilligers af. De uitleg hiervoor was dat RTi niet langer de kosten van deze opnames vanuit de Vorstin wilde betalen. De opnames in het poppodium zelf financieren was geen mogelijkheid voor de vrijwilligers van de stichting, waar Frans van Osch voorzitter van is.

Uit de krant