Afbeelding

Centrummanager Kjeld Vosjan is de verbindende kracht

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum kan vandaag tijdens de Popronde genieten van 41 opkomende bands op twintig locaties in het centrum van Hilversum. Een inspirerend initiatief volgens Kjeld Vosjan, de nieuwe centrummanager van Hilversum. "Alleen is het een gemiste kans dat de winkels dan gesloten zijn. Die afstemming kan én moet in de toekomst beter."

"Ik zie het als mijn eerste uitdaging om de horeca, cultuursector en winkeliers vaker met elkaar om tafel te krijgen", zegt Vosjan. "Er gebeurt veel in Hilversum, maar om het centrum aantrekkelijker te maken dan het nu is, moeten partijen meer gezamenlijk optrekken." Hoewel Hilversummers zich wel eens negatief kunnen uitlaten over het centrum, deelt de nieuwe centrummanager deze mening niet.

Leegstand
"De leegstand valt mij eigenlijk wel mee. Vergeleken met andere steden doet Hilversum het niet slecht en ook het aanbod van winkels, cultuur en horeca is behoorlijk gevarieerd." Wel is het volgens hem noodzakelijk om de pluspunten van het centrum beter te communiceren. "Hilversum is een middelgrote stad en uit onderzoek blijkt dat dit de steden zijn die de boot missen als ze niks doen."

Bereikbaarheid
Daarvoor is het noodzakelijk dat Hilversum beter bereikbaar wordt, meent Vosjan. "En dan denk ik zeker niet alleen aan de bereikbaarheid per auto of fiets. Vooral online is het centrum van Hilversum volstrekt onherkenbaar. De informatie die er is, is moeilijk te vinden omdat er te veel verschillende websites zijn. Om die versnippering tegen te gaan, is het echt nodig om de krachten te bundelen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant