Afbeelding

Drumkorps van Beatrix gaat op de modernere toer

Algemeen

HILVERSUM – Een drumkorps dat Top 40-muziek speelt. Dat hoor je niet of nauwelijks. Dat is wel wat het Drum & Bugle Corps van Vereniging Beatrix Korpsen gaat doen. Zij slaat een nieuw pad in, al noemt woordvoerster van deze afdeling Dyonne Stofmeel het meer een parallelweg.

Afgelopen zomer deed het korps niet mee aan taptoes en wedstrijden. Achter de schermen heeft de vereniging hard gewerkt aan een andere invulling. Een commissie heeft zich over de toekomst van het korps gebogen. Zij hebben gebrainstormd over de wens om het drum-buglekorps te moderniseren en laagdrempeliger en toegankelijker te maken.

Piepen
Dat was ook wel nodig, want het begon op meerdere fronten te kraken en te piepen. Sinds 2009 moet de vereniging het met steeds minder mensen doen. Dat heeft het korps inmiddels behoorlijk uitgedund. Om aan wedstrijden deel te nemen wordt een behoorlijk niveau gevraagd en dat betekent twee keer in de week repeteren. Dat is nu verleden tijd. Repeteren is niet meer elke vrijdag én zaterdag. Vanaf nu oefenen de musici alleen op vrijdag en nog maar één keer op zaterdag.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant