Een bezoek aan de raadhuistoren is onderdeel van de rondleiding. Foto: Bastiaan Miché
Een bezoek aan de raadhuistoren is onderdeel van de rondleiding. Foto: Bastiaan Miché

Bezoekers weten Dudok Architectuur Centrum steeds beter te vinden

Algemeen

HILVERSUM - Steeds meer bezoekers weten het Dudok Architectuur Centrum (DAC) te vinden. De expositie over stadsarchitect Willem Dudok en de rondleidingen door het raadhuis zijn populair. Dat meldt Stichting Dudok Architectuur Centrum, die sinds 1 oktober de activiteiten verzorgt.

"De herinrichting van de expositieruimte en de aandacht in de media over het Dudokjaar hebben uiteraard vooral in de eerste maanden bijgedragen aan extra belangstelling voor het centrum", merkt Suzanne Mulder, voorzitter van Stichting DAC, op. "Maar we zien de belangstelling nog steeds toenemen. Dudok is een begrip. Er komen mensen uit alle delen van het land, maar uiteraard ook veel uit deze regio voor de rondleidingen en de expositie."

Befaamd
Hilversum viert dit jaar uitgebreid het Dudokjaar. Op 1 juli 1915 kwam de befaamde architect in dienst bij de gemeente. Exact 100 jaar na zijn aantreden is het Dudokjaar begonnen met de opening van het DAC. De gemeente heeft de kelder van het raadhuis omgetoverd in een expositieruimte over Dudok en in bredere zin de architectuur.

Vernieuwen
De stichting stelt dat de hernieuwde aandacht voor beide richting geeft aan de wens van de gemeente om zich meer te profileren als architectuurstad. De groeiende belangstelling is voor DAC een extra stimulans bij de vorming en uitwerking van de plannen. "We zijn bijvoorbeeld bezig om het huidige programma met rondleidingen te vernieuwen en uit te breiden. En in het voorjaar starten we met een debatserie over architectuur en erfgoed", aldus Mulder.

Ook een keer een bezoek brengen aan het DAC? Dat kan van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op deze vier dagen begint de rondleiding door het raadhuis om 13.30 uur.

Uit de krant