Achter het huidige onderkomen aan het Kininelaantje hoopt De Adelaar een nieuw parcours aan te kunnen leggen.
Achter het huidige onderkomen aan het Kininelaantje hoopt De Adelaar een nieuw parcours aan te kunnen leggen.

GWC De Adelaar niet van plan de handdoek te gooien

Algemeen

HILVERSUM - Met goede hoop was een flinke delegatie van Gooise Wielerclub De Adelaar naar de commissie Samenleving gekomen. De uitkomst was teleurstellend. De gemeente houdt de hand op de knip, waardoor de nieuwe wielerbaan er voorlopig niet komt. "Wij gaan gewoon door", aldus Jos Kamer van de vereniging. "We gooien de handdoek niet in de ring."

Kamer, algemeen bestuurslid en lid van de parcourscommissie bij De Adelaar, bevestigt dat het eindresultaat van de vergadering 'zeer teleurstellend' was. Achteraf gezien was het beter geweest als het flexibeler maken van de sportbegroting én het medefinancieren van de wielerbaan waren losgekoppeld in het initiatiefvoorstel van D66, meent het bestuurslid. De wens om een sportinvesteringsfonds op te richten was voor een grote meerderheid van de politieke partijen een reden voor afwijzing.

Compensatie
"Ze konden zich hierachter verschuilen", geeft Kamer aan. "Al onze andere argumenten, zoals de historie van onze vereniging en het niet gekregen hebben van een compensatie voor de verhuizing van Anna's Hoeve naar het Kininelaantje, telden niet meer mee."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant