Foto: Marco van Apeldoorn
Foto: Marco van Apeldoorn

Afsluiting van Scenecs filmfestival in Studio21

Algemeen

HILVERSUM – De grote finale van het Scenecs filmfestival vindt ook plaats in Hilversum. Op vrijdag 22 april is Studio21 het decor van het grand gala van de tiende editie van het festival.

Van vrijdag 15 tot en met vrijdag 22 april staat het Scenecs, het internationale evenement voor debuterende filmmakers, op het programma in Hilversum. Amersfoort was vroeger de thuishaven van dit evenement en Theater De Flint was de gebruikelijke plaats waar de afsluiting van dit festival plaatsvond. Met de verhuizing van Scenecs naar de Herenstraat is al gekozen om het festival in Hilversum te houden. Dat geldt nu ook voor de grote afsluiting.

Kwaliteitsniveau
"Ter ere van het tienjarig jubileum willen we het gala nog spectaculairder en grootser aanpakken dan voorgaande jaren. Er komen gasten uit binnen- en buitenland en als je dan goed voor de dag wilt komen, vraagt dat om een bepaald elan en kwaliteitsniveau", aldus festivaldirecteur Arya Tariverdi.

Publieksprijs
Onderdeel van het grand gala is de uitreiking van de Dutch Golden Stone Awards aan de winnende filmmakers. Bekende acteurs en regisseurs reiken deze filmprijzen uit. Het gaat om de categorieën fictie, documentaire en publieksprijs. Daarnaast kent het festival ook nog een oeuvreprijs toe aan een Nederlandse regisseur of acteur.

Uit de krant