Afbeelding

Klankbankjes maken samenwerking Metropole Orkest en Hilversum zichtbaar

Algemeen

HILVERSUM - Naast een buurtburenbankje waar ontmoeting centraal staat, komen er in Hilversum ook zeven zogeheten klankbankjes te staan. Hier kunnen voorbijgangers hun koptelefoon inpluggen om naar muziek te luisteren van het Metropole Orkest of horen zij teksten die iets zeggen over het uitzicht.

Klankbankjes, gemaakt van boomstammen, zijn ontworpen door Piet Hein Eek. De gemeente heeft zeven bankjes gekocht van het Metropole Orkest, die in 2013 al tien van dit soort bankjes heeft geplaatst elders in Nederland. Als PR-stunt tijdens de tournee in Nederland met de film 'De Nieuwe Wildernis' bood het orkest deze bankjes aan. Daarmee wist het orkest destijds behoorlijk wat publiciteit te genereren.

Dudok
Het is nog niet bekend waar Hilversum de nieuwe aankopen neerzet. Het idee is om deze een plek te geven bij monumenten of locaties die een belangrijke relatie hebben met stadsarchitect Willem Dudok. Samen met het Dudok Architectuur Centrum (DAC) bekijkt de gemeente welke locaties geschikt zijn. Het eerste houten bankje moet voor de zomer geplaatst worden.

Kosten
Wethouder Wimar Jaeger van Cultuur zegt dat de klankbankjes de samenwerking tussen de mediastad en het orkest zichtbaar maakt. De aanschaf van de bankjes heeft de gemeente 10.500 euro gekost.

Uit de krant