Jan Kastje spreekt tijdens het voorjaarsdebat van GroenLinks. Foto: Bastiaan Miché
Jan Kastje spreekt tijdens het voorjaarsdebat van GroenLinks. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum zou pijlen meer op verduurzaming moeten richten

Algemeen

HILVERSUM – Hilversum moet zijn pijlen niet langer richten op de media, maar op verduurzaming. Die industrie biedt de huidige mediastad veel nieuwe kansen. Dat is de stelling die Reimar van Meding, directeur van adviesbureau KAW, vorige week donderdag poneerde tijdens het voorjaarsdebat van GroenLinks.

Op den duur gaat Hilversum het op mediagebied afleggen tegen Amsterdam. Het Gooise dorp kan niet op tegen de hoofdstad. Die heeft nu eenmaal meer te bieden: meer uitstraling en Amsterdam is sexier. Het devies van Van Meding is om die strijd te laten voor wat die is. Nieuwe kansen waarmee Hilversum zich kan profileren doemen op. Doe de oude schoenen de deur uit en haal de nieuwe uit de doos.

Mediavalley
De in Rotterdam woonachtige directeur meent dat de mediastad zich moet gaan richten op het verduurzamen van woningen, een markt die nu nog behoorlijk braak ligt. Hilversum moet niet de mediavalley worden, maar een soort Silicon Valley op het gebied van duurzaamheid. Een opmerking die tegen het zere been van wethouder Wimar Jaeger van Media en de rest van het college is. Die zetten juist in op het versterken van Hilversum als mediastad van Nederland.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant