Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Duidelijke oproep Vereniging BIK aan gemeente

Algemeen

HILVERSUM - De oproep van de Vereniging Buurtbelangen Invulling Keyplan (BIK) is simpel en duidelijk: betrek ons vanaf het eerste moment bij de plannen van het Lieven de Keyterrein. Deze oproep doen zij aan de raad, omdat de verenigde omwonenden lucht hebben gekregen van een overleg dat plaatsvindt op donderdag 21 april.

De bewoners van het gebied Simon Stevinweg, Pieter Postlaan, Outhoornslaan en Lieven de Keylaan hebben de gemeenteraad een brief geschreven waarin zij hun zorgen uiten over de gang van zaken. Zij vrezen pas later aan tafel te mogen verschijnen om mee te praten over de ontwikkeling van het stuk grond van 7000 vierkante meter waar zij tegenaan kijken.

Serieus nemen
Hier staan nu nog de oude gebouwen van Hilfertsheem-Beatrix en de Da Costaschool. Direct mee kunnen praten is efficiënter en is een teken dat burgerparticipatie serieus wordt genomen in het raadhuis, zijn de argumenten.

Veel groen
Daarnaast willen zij meedenken over de eigen leefomgeving. Daarom zijn zij nu proactief bezig. Vorige week heeft de vereniging met 104 leden een brief gestuurd naar de Hilversumse politiek. Dinsdag leidden zij wethouder van Buurten, Arjo Klamer, en leden van SP Hilversum rond in hun buurt. Zij spraken hun zorgen uit over de hoogte van de nieuwbouw, de verkeersveiligheid in hun straten en gaven aan 'lekker veel groen' te willen rondom het aan te pakken terrein.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant