Afbeelding

Hilversum krijgt eigen herdenkingsmonument MH17

Algemeen

HILVERSUM - Het Dudokpark is de locatie waar Hilversum een herdenkingsmonument voor de Hilversumse slachtoffers laat neerzetten. De onthulling is op zondag 17 juli. 

"Zondag 17 juli 2016 is het twee jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door de MH17-ramp. Vijftien Hilversummers kwamen hierbij om", aldus burgemeester Pieter Broertjes. "Nabestaanden van de slachtoffers hebben aangegeven dat een herinneringsmonument op een centrale en toegankelijke locatie in Hilversum belangrijk voor hen is. Een plaats waar iedereen kan stilstaan bij dit grote verlies. Daarom is er besloten een monument voor de Hilversumse slachtoffers te ontwerpen."

Brons
Sven Lamme heeft het ontwerp gemaakt. Het monument bestaat uit vijftien bronzen zonnebloemen - voor elk slachtoffer een zonnebloem - die in een kring door bladeren met elkaar verbonden zijn. Voor het monument staat een bank waarin de namen van de Hilversumse slachtoffers zijn gegraveerd. 

Het monument kost 50.000 euro. De gemeente staat garant, maar Broertjes meldt dat hij meerdere mensen heeft gehoord die hieraan willen bijdragen. Een werkgroep sponsoring houdt zich hiermee bezig. Doneren kan nu al: NL23BNGH0285120964 onder vermelding van: Hilversums Monument MH17. 

Uit de krant