Afbeelding

RTi Hilversum met spoed op zoek naar nieuw onderkomen

Algemeen

HILVERSUM – De Herenstraat 12 is niet heel lang meer het onderkomen van RTi Hilversum. Na een paar maanden moet de lokale omroep het voormalige bioscooppand alweer verlaten.

Sinds begin februari is het oude City-gebouw officieel het nieuwe onderkomen van RTi, dat jarenlang op een dure plek achteraf op het Mediapark was gevestigd. Arya Tariverdi, de in mei opgestapte voorzitter van het bestuur van de stichting, sprak destijds over een frisse en nieuwe start voor RTi.

De lokale omroep moet het pand al snel verlaten. Volgens het huidige bestuur van RTi moet de omroep daar weg van Vue Cinemas, de verhuurder van het pand. Wethouder Wimar Jaeger van Media bevestigt dat de gemeente samen met de RTi met spoed op zoek is naar een nieuw onderkomen. Op wat voor termijn is onduidelijk.

H.A. Punt Beheer B.V. uit Heerhugowaard, eigenaar van het pand, zou plannen hebben met het oude bioscoopgebouw. Er wordt gesproken over woningen, waarbij op de begane vloer ruimte zou zijn voor commerciële activiteiten. De pandeigenaar zelf zegt dat er altijd plannen zijn, maar dat er niets concreets is voor de Herenstraat 12. Volgens de gemeente is Punt Beheer al wel bij een vooroverleg geweest van de welstandscommissie.

Uit de krant