Het Globe Jazz Trio verzorgt zaterdag de afsluiting
Het Globe Jazz Trio verzorgt zaterdag de afsluiting

Globe komt morgen met festival naar de Hilversummers toe

Algemeen

HILVERSUM - De open dag in juni is niet meer. Vorig jaar hield Globe een eigen festival midden in het centrum van Hilversum. Dit evenement is zo goed bevallen dat het Hilversumse Centrum voor Kunst en Cultuur het weer op de agenda heeft gezet. Zaterdag is het zover. "Het wordt een topdag", aldus manager Kees van Oorschot.

Hij omschrijft het evenement als 'een muziekfestival met kunst eromheen' en het is voor iedereen bedoeld. Met dit festival wil Globe laten zien dat het muziek- en kunstonderwijs in Hilversum springlevend is. Om dit mee te maken hoeven Hilversummers niet naar het onderkomen aan de Heuvellaan, maar naar de Kerkbrink. Daarmee komt het culturele centrum als het ware naar de inwoners toe.

Improvisatie
De activiteiten vinden zaterdag van 11.30 tot 17.00 uur plaats in en rond de muziektent. Een bonte reeks van muzikale optredens staat op het programma, zoals een popkoor, dwarsfluitensemble, popbandjes, de jazz-improvisatiegroep van Armanda Cairo en het saxofoonensemble.

Flamenco
Het optreden van de flamencodanseressen van La Nina (14.30 uur) licht Van Oorschot eruit. De flamenco-afdeling is nieuw bij Globe. Leerlingen en docenten delen vouchers uit voor gratis proeflessen en ook de kunsttak toont zich in en rond de muziektent. Het Globe Jazz Trio sluit zaterdag het festival af.

Drempel
"Het Globefestival is een leuke en nieuwe manier om ons buiten ons eigen huis, het Muziekcentrum van de Omroep, te tonen aan het Hilversumse publiek. Met een festival in het centrum willen we de drempel om ons te bezoeken verlagen én laten zien dat Globe een bruisende organisatie is", aldus Van Oorschot.

Uit de krant